Pages

Sunday, July 28, 2013

~K0S0NG~

Hari ini hari ahad.28 julai 2013 bersamaan 19 Ramadhan 1434H.Macam mana hari anda?Macam mana kehidupan anda berlalu?Puasa ok?Masih kosong?How empty it is?adakah sekosong stesen LRT damai?atau sekosong AEON AU2? atau masih kosong seperti dompet aku?semestinya tidak.Bercakap pasal kosong,dulu cikgu matematik di sekolah putrajaya2 sebut kosong sebagai sifar.Hasilnya,ramai tak dapat A matematik.Mungkin kami semua masih kosong ketika itu.

Semestinya kekosongan itu sudah pun terisi sekarang.Jika anda masih kosong,isi kan nya segera takut kelak masuk angin tak elok untuk kesihatan buah pinggang anda.Seperti yang kita tahu,kadang kadang kesesakan boleh mengundang kepenatan,kegelisahan dan  yang setaman dengan nya.Kalau boleh hindari tempat tempat yang sesak terutamanya seperti hari ahad.Apa kata anda isi masa dirumah membaca surat khabar atau lebih elok lagi baca Quran.Bak kata guruku,kalau runsing,ambik air sembahyang dan sembahyang sunat dua rakaat.Moga moga hati kan tenang dan beroleh pahala.



p/s:baru perasan,semua awek yg post kat salam perantau tu  lawa2.


~Fz~

Wednesday, November 14, 2012

Siapa Kamu?


Cik F&N,

Terbentang luas lautan biru,
seluas pandangan manusia,
kita berdiri tinggi tak sama,
masakan hati kita serupa,
rerama jarang melintasi bunga,
hanya berjumpa dikala isnin menjelma,
 harap rerama gembira dipangkuan keluarga,
yang baru pulang menunaikan rukun islam kelima,
Senyum itu bukan untuk dia,
bukan juga untuk ku, 
tapi buat aku tersenyum juga,
melihat kegembiraan dimuka,
Maha Pencipta lebih mengetahui hakikatnya.

p/s:Salam Maal Hijrah...(^_^)Y


 ~Fz~

Thursday, May 10, 2012

~Posto Posto~


Assalammualaikum anak anak muda,para pejuang keadilan dan para blogger sekalian.Semoga anda semua diberkatiNya.Apa yang membezakan anda dengan mereka diluar sana.Yang membezakan anda bukan umur,tetapi umur yang dikaitkan dgn cita cita murni,umur yang dikaitkan dgn idea murni,umur yang tidak mudah terpukau dengan asukan duniawi dan umur yang berani menegakkan kebenaran dan keadilan...Apa aku merepek ni...


Berabad tak masuk blog,bendalah ni yang keluar..Nak menaip ,follower 20 orang ...Abiskan letrik je.hehe..Bukan,sebenarnye sebab tak de modal..Nak cita pasal makanan,meremang pulak bulu roma korang kn..Tak dapat dinafikan faktor umur mainkan peranan..Dah tua tua ni,dah tak terkejar..Kencing pun dah tak lawas..Apa aku merepek ni..Ni tengah free ni,otak pun tgh stabil,aku rasa adalah baiknya kalau aku update sikit..Kalau tidak abiskan duit aku je bayar Maxxx berokben ni..Nak jaga berok ni bukan senang.....Maxxx senang senang je lingkupkan aku...Yang "Maxxx" kira macam censored la..tak blh sebut..Apa yang best yerk nak cite..Budak laki punya cite mane orang nak baca..Cuba tengok perempuan punya blog..Pantang update skit,perrgggghhhhhhhhhhh..berbondong bondong orang komen..Orang yang komen pulak panjangnye mengalahkan post tu..Blog tu update,"Apa Khabar Kowang,Harap Sihat sihat yeww.Saya Miss Kowang sume ;p.,Bye"...Sekali dia punye komen enam perenggan la...


Takpela,cite la skit..Nak sedapkn hati...Aku tgk budak sekarang suka main fb n twitter kan.kecik besa same je..Kalu bukak internet tu,tak sah kalu tak log masuk fb die..Tggu je orang komen status die..Pastu bace je post post orang...Tgk gamba orang....."like" itu,"like" ini..macam biasa la kan...Pompuan punye post mesti full house..Seminit je post status,mak aiii,macam macam ayat orang komen...Tambah tambah yang dahi licin..Pantang dahi licin skit.."bak kata kawan aku la"..Tapi petua fb ni,satu je..Jangan banyak tanye..kalu orang post status sedihkn,korang jangan tanye kenapa..Pantang...Contohnye,Peah post.."Hari ni aku kene,esok hari kau pulak"..n satu lagi .."Kadang kadang kita tidak boleh memuaskan hati semua orang,maafkan saya,saya hanya manusia biasa"...Kalau ada je post macam tu,jgn korang komen macam ni.."kenapa peah?,story skit"..atau pun .."Memang padan dengan muka ko peah,lain kali ukur baju di badan sendiri"..JANGAN...PANTANG..o__0



Ikhlas,

Tetpei chan(Nama Pena)
Tuan Punya Blog

Tuesday, November 1, 2011

Entrynya ~DH Tua Baru Nak Tgk AADC~

AADC...Mesti korang sume pernah tgk cite ni kn..mana mungkin tak pernah,filem ni kan PANAS suatu masa dahulu..gandingan NICholas Saputra dan DIan sastro menguatkan lagi plot filem ni...Sebenarnye aku pun baru je tgk..Thanks to TeamHanna sebab tetiba je tayang cite ni kat page diorang..Dulu cite ni kluar ak baru je mencecah form 1.x kot form 2 kot..aku pun lupa...Dalam kelas pun bising2 dorang borak2..siap ada kelas tu tampal poster tulis mcm ni "Ada Apa Dengan 2 beta" dgn background cite tu..last2,umo dh tua baru ak nk tgk..dian sastro tu pun dah siap ad anak sorang..tapi perasaan tu lain masa korang tgk cite ni umo dh tua mcm aku...mase tgk mula lah flashback balik time zaman remaja..cite ni berkisar pasal remaja sekolah..mentah lagi..x masak lg....teringat pulak time sekolah dulu..aku pulak pernah pegi 3 sekolah menengah..macam2 ORANG aku jumpa..first sekolah keramat,2nd Putrajaya ,3rd kat sekolah teknik...Mase kat keramat paling best sekali..Time tu Hip Hop tgh nak naik..sume pegi sekolah nak pkai suar londeh..suar tempah kat sungei wang..JUn saito n Cantona 7 la femes...kat putrajaya plak aku belaja berdikari..Time aku dtg putrajaya,time tu tempat tu baru je nak naik..kalu kuar mlm nmpk dh mcm dlm PLanet lain..Byk GILA lampu...And paling best sekali kat teknik..sebab die sekola asrama,so mcm mcm org aku jumpa..yang playboy,kaki bodek,barua,kaki pukul,ragging,budak2 tak puasa dah tu minx plak kurma kat aku,yang gay pun ada....aduyai rosak..Tula pasal..Tgk je cite AADC ni terus teringat balik sume benda..PAtutla cite ni hot dulu...o_0

 Ni die video yang kumpul sume scene

p/s:Maaf guna bahasa rojak..o_0

Sunday, October 30, 2011

Entry pendek

~Ingin update Pasal AADC dlm waktu terdekat~..o_0

Sunday, October 16, 2011

Anda Tension?
Membe sebelah buat muke?
Tingkap x dpat bukak?
Pemadam getah hilang?
Malam ni kite layan lagu Jiwang,amacam?...
Aku terjatuh Lagi dgn Iringan Okestra..o_0


Sunday, October 9, 2011

~Pasar Malam~

Pada suatu malam yang indah,disaat cengkerik bersiul siul sesama sendiri..Aku berjalan keluar mencari sesuap nasik bagi mengisi kekosongan di sebelah kiri partition perut ku ..Pandangan pertama ku jatuh pada pak cik penjual char kuew tiaw..Pak cik tu berpengalaman membuat char kuew tiaw..seperti biasa pembuat char kuew tiaw mesti ada style..Tidak kurang juga pakcik tu..Di campak nye beberapa perencah..Tak semena mena api marak merah menyambar kuali,bak buaya menyambar sang kancil...Aku terkesima seketika..Siap char kuew tiaw,harganya Rm3.50..Rasanye kelat dan sedikit pahit..Api bukan main tinggi menjulang..nasib tak memamah payung warungnya

Moral of the story:Jangan pandang char kuew tiaw pada apinya...o_0