Pages

Wednesday, June 30, 2010

~Maaf Tak Bernoktah~

Berlari bak kijang dikejar pemangsa buas tak bergigi,sementara hujan renyai sedang tunggu bertukar lebat.Burung mencari tmpat bersembunyi di sudut-sudut rendang,angin sepoi hilang diganti guruh silih berganti.Farid berlari laju umpama pelari pecut bolt dikejar asafa powell.Cuaca hari itu mencemburui farid..Die terpaksa mencari tempat berteduh setelah hujan turun tiba-tiba membasahi uniform putih sekolah nya.Rambutnya yang selalu diselaputi Gel tuttt,hari ini hilang serinya dan baru die sedar yang die tertipu oleh iklan di kaca tv yang bermulut manis memasarkan produk mereka.



Perasaan Kali ini amat antagonis sekali.Perasaan marah sewaktu ini biasalah..Selepas penat berteduh,ada pulak anasir-anasir jahat membuat durjana.Tanpa pandang sini sana,terus melanggar lubang di tempat perteduhan farid.Apa lagi,berkocak la dan terkena tempias air longkang bernajis.Di saat ini darah muda farid turut berkocak mengiringi hari yang basah itu.Nasib baik tuan empunya kereta memberhentikan kereta merah miliknya.




Kalau ikutkan hati ,mahu saja die melonjak menerkam tuan empunya kereta.Tapi belum sempat dia melempiaskan emosinya kearah tuan empunya kereta,die terdengar ungkapan maaf dari seseorang."Maafkan saya encik ke abang ke.Pemandu saya baru dapat lesen keta."kata seorang gadis yang berambut panjang paras bahu itu.

farid:ooo macam tu ke cite nye..even alasan cikkk???

maria:Cik maria,pgl je maria..

farid:ooo,even alasan cik maria ni agak was-was tuk saya terima..tapi ok la kn dr blah mcm tu je..

maria:kalu mcm tu,awak nk ap2 ke sebagai ganti rugi,pampasan ke..bapak sy org kaye..

farid:xpe2 cik maria..lagipon baju ni,baju lame..dh bekarat dh pon...

maria:oyeke,kalu mcm tu sy pergi dlu la ye..coz saya ad byk benda nk urus..0_O

Asas CEriterA

Boleh penulis tafsirkan,farid bukan lah seorang yang suke akan wanita yang tinggi profile nya.Pertemuan dengan gadis pilihan sebolehnya tidak bersandarkan pada seni mengorat yang penuh di dada.Seperti yang diinginkan oleh mereka yang faham istilah seni mengorat,mereka pastinya inginkan pertemuan yang sederhana,yang tidak dirancang sama sekali.Pertemuan di dalam bas ,bertemu di perpustakaan dek kerana berlanggar atau pun berlanggar yang menumpahkan aiskrim yang baru mahu dikunyah dan sebagainye.Pertemuan yang paling farid inginkan,penulis kira pertemuan dengan seorang gadis yang kesempitan sewaktu dalam proses membayar di kaunter -kaunter pasaraya ataupun farid sendiri yang tersepit kerana ketandusan wang.Farid merasakan pertemuan waktu ini amat menyerlahkan ke-macho-an nye.Menggunakan teknik-teknik mengorat lebih kepada perancangan boleh menjelmakan situasi yang penulis kira abnormal.Tetapi dalam edisi yang akan datang,penulis terpaksa mengetengahkan teknik-teknik ini kerana farid berada dalam kesuntukan waktu dek cabaran yang dilemparkan oleh rakan sebayanye pada edisi yang lepas...0_o

Saturday, June 26, 2010

Hari yang cerah itu amat sesuai sekali bagi farid melakukan aktiviti yang digemarinya.Setibanya die di persimpangan taman yang ditujui nya,tidak semena-mena dia merasa dirinya dipegang oleh tangan-tangan jahat yang kuat mencengkam menusuk dagingnya terus ke tulang.Nilu rasenye.terus tersembur perkataan yang kurang enak dari mulutnya.Tersentak dgn itu,farid terus berpaling melihat gerangan yang memegang erat bahunya.OOO,rupa-rupanya zack aka zakiah..Zakiah ni keras orang nya.Dah serupa lelaki.ditambah pula dengan ilmu silat pulut yang dibelajainya,zakiah memang gemar mempamerkan kekerasan nye.Tapi zakiah ini,seorang yang keras diluar lembut didalam.Zack ini sebenarnya pon pertama kali berjoging disitu.Tiba-tiba saja ternampak kelibat farid..Terusla die mencengkam bahu mamat itu.

Farid:Laa,zakiah rupenye..ko buat pe kat sini

zack:farid,xpayah la ber-zakiah zakiah dengan ak.cukupla sekali ko melukai hatiku

farid:haha..KO ni memang lembut didalam la.So,ko nmpk makin sasa je.Dh sasa baru nk jogging ke..

zack:bukan pasal kesasaan aku jogging ni.Ak saja nk hirup udara segar.Ko pun tau kan.yg kawasan rumah ak tu byk pencemaran.Hari2 hirup asap itam,mau tumbuh misai ak ni

farid:ekele.ak dh taula alasan ko ni..

zack:so,ko buat ap plak kat sini.cari calon ke?

farid:hajatnye mcm tula mulanye..tp dh terjumpa ko ni,terbantut plak.

zack:ko ckp bantut2 ni,perli ak ke..mcm la ko tggi sgt..

farid:haha..jomla jogging sama...kite pon dh mcm merpati dua sejoli

zack:ak silat leher ko kang farid..

mereka pon bersama beriadah di tmn indah itu.sambil menghirup udara segar disulami permandangan enak yang ditonjolkn bunga2 mekar...0_O

Friday, June 11, 2010

Mahu lebih??


hari berganti hari..
bulan bertuka sabit..
malam dan siang menyimpan memori.
memori indah disimpan di hati..
hati yang lembut penyeri diri..
diri x semesti akan sendiri..
sendiri menyelami suria pagi...
pagi yang indah tiada pengganti..
pengganti pasti x serupa lagi..0_o