Pages

Wednesday, June 30, 2010

~Maaf Tak Bernoktah~

Berlari bak kijang dikejar pemangsa buas tak bergigi,sementara hujan renyai sedang tunggu bertukar lebat.Burung mencari tmpat bersembunyi di sudut-sudut rendang,angin sepoi hilang diganti guruh silih berganti.Farid berlari laju umpama pelari pecut bolt dikejar asafa powell.Cuaca hari itu mencemburui farid..Die terpaksa mencari tempat berteduh setelah hujan turun tiba-tiba membasahi uniform putih sekolah nya.Rambutnya yang selalu diselaputi Gel tuttt,hari ini hilang serinya dan baru die sedar yang die tertipu oleh iklan di kaca tv yang bermulut manis memasarkan produk mereka.



Perasaan Kali ini amat antagonis sekali.Perasaan marah sewaktu ini biasalah..Selepas penat berteduh,ada pulak anasir-anasir jahat membuat durjana.Tanpa pandang sini sana,terus melanggar lubang di tempat perteduhan farid.Apa lagi,berkocak la dan terkena tempias air longkang bernajis.Di saat ini darah muda farid turut berkocak mengiringi hari yang basah itu.Nasib baik tuan empunya kereta memberhentikan kereta merah miliknya.




Kalau ikutkan hati ,mahu saja die melonjak menerkam tuan empunya kereta.Tapi belum sempat dia melempiaskan emosinya kearah tuan empunya kereta,die terdengar ungkapan maaf dari seseorang."Maafkan saya encik ke abang ke.Pemandu saya baru dapat lesen keta."kata seorang gadis yang berambut panjang paras bahu itu.

farid:ooo macam tu ke cite nye..even alasan cikkk???

maria:Cik maria,pgl je maria..

farid:ooo,even alasan cik maria ni agak was-was tuk saya terima..tapi ok la kn dr blah mcm tu je..

maria:kalu mcm tu,awak nk ap2 ke sebagai ganti rugi,pampasan ke..bapak sy org kaye..

farid:xpe2 cik maria..lagipon baju ni,baju lame..dh bekarat dh pon...

maria:oyeke,kalu mcm tu sy pergi dlu la ye..coz saya ad byk benda nk urus..0_O

0 comments:

Post a Comment