Pages

Monday, July 5, 2010

Nadia Jiran Baru-Part 1

Sehari berjalan melemahkan jiwa farid.Lenguh di badan tak dapat ditahan lagi.Ditambah lagi dgn aksi Argentina yang terkulai layu.Terus die merebahkan badan nya yang tak bermaya ke atas tilam empuk bergebu di biliknya.Dikala baru hendak memejam mata ingin merehatkan otak yang lesu,ter-imbas semula segala kepenatan seharian  difikirannya sejenak.Tidak kurang lima minit berselang,farid terus tewas dibawa arus mimpi indah.

"Faaaarid,Fariddd"..tersentak dgn suara itu,terus terjaga farid dari tidurnya.."Sape plak la kaco ,baru je nadia nk kuar dlm mimpi ak".."faridddd , sini jap nak",laung mak farid dgn frekuensi tinggi.."jap makkkk",balas farid dgn nada yg lesu..Farid pun turun tangga rumah nya yang agak curam itu.Dilangkahnya pelahan-lahan anak tangga itu dgn muka tak berperasaan..Satu demi satu anak tangga dituruni dgn kelajuan 1 bps akhirnya sampai jua di bahu tangga.."Haa,turun pun budak bertuah ni"..tegur mak die..."Kenapa mak ??"..soal farid...

Mak farid(mf):Apasal muka ko macam cite Autumn In my heart ni??,maradona pakai tangan lagi ke??.....
Farid:Mana ade mak..German pakai bomoh je..Terus terang jela mak nk ap,x usah lah mak berkias kias dgn sy ni..

mf:xde ap,mak nk suruh ko beli minyak ..mak nk masak pon susah kalu xde minyak..

farid:ooo tu jeke..mak kuih lapis ni sape bagi??...

mf:kuih tu jiran baru kita bagi..ank die nadia tu anta td..katenye die masuk sekola ko minggu dpn..

farid:i say nadia...ad die kim salam kat saye ke mak?..

mf:ad..die kim salam maut kat ko..dh2,pegi beli minyak cpt..

"ak rase mcm nk tackle nadia..macam ada can je..xpe,balik je dari kedai nnt,ak buat plan A n B"...kata farid dalam hatinya..

mf:ap yang ko berangan lagi tu,cpt2....taula coach germany pkai rambut palsu...0_O


2 comments:

  1. hihihi :DD ape2 aje la kamoo nie.. thnx be my follower yawh !

    ReplyDelete