Pages

Thursday, December 30, 2010

~Semalam punya cerita~

29/12/10
 Semalam pasti ramai keluar tengok bola Malaysia main.Malaysia main memang mantap.Bolos dua gol cenderahati untuk Indonesia dari khairul fahmi.Duduk tengok bola reramai memang terbaik.Budak sebelah ak jerit sampai kering saluran kerongkong.Aku kesian bagi sikit air.Sebelum bagi ak jampi skit air tu.Lepas minum je air tu dia sambung jerit balik.Die jerit bebetul dekat dengan saluran gegendang telinga aku.Fuh nasib baik tak tercabut koklea ak.Mungkin salah jampi kot.Tapi takpe,semangat budak tu tengah membara.Yelah kan,Malaysia lawan akhir ,sape tak jerit rugila.Bukan selalu.Aku pun tanpa berpikir panjang,turut jerit,menonjolkan emosi aku.high volume mase Indonesia miss penalti.Perghhhh ,tercabut gak la telinga budak depan ak.pastu kemera fokus plak kat awek2 indonesia.memang menyirap darah bebudak ni..Mane tak menyirap,fokus mengejut time awek tu tgh bukak "air-cond 2 hp".Aku dapat rasekan pengulas tu pon menyirap.Tapi puas hati gak dapat bawak balik piala.Durian runtuh lagi.Pergh,mesti masyuk punye.penuh poket diorang..o_0


~Diari Farid~

Wednesday, December 22, 2010

Nasihat abang boy

Peluang di depan jangan kau lepas kan pergi,

Takut tiada yang kedua nanti

Hidup didunia tak semua gembira,

Jangan kau tangisi yang sudah tiada

Hari harimu penuh berduri,

Kelak pasti bahagia kau temui

Semalam yang pergi takkan datang kembali,

Esok tempat lepaskan rindumu

Berdoa selalu pada yang Esa,

Moga jalanmu tidak berdarah semula

Sampaikan salamku pada rakanmu,

Tempat mengadu engkau selalu.....o_0


p/s:berada dalam ke-boring-an yang melampau....